Η οικογενειακή ιστορία μας ξεκινάει από τη γιαγιά μας που ήταν μελισσοκόμος στην περιοχή των Καλαβρύτων και συνεχίστηκε από τον πατέρα μας, ο οποίος το 1972 κατάφερε να αποκτήσει μεταφορικό μέσο και ξεκινώντας έτσι τη νομαδική μελισσοκομία. Φτάνοντας στην τρίτη γενιά, τα 3 αδέλφια Γκλαβάς Γιώργος, Δημήτρης και Κώστας, εξακολουθούν μαζί σαν μελισσοκόμοι μέχρι το 1992.

Από το 1992, ο Γκλαβάς Γιώργος, με οδηγό τη γνώση του για τη μελισσοκομία, δημιούργησε ένα κατάστημα μελισσοκομικών ειδών και εξαρτημάτων στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Πατρέως 78 αρχικά, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην οδό Ακρωτηρίου 264 πλέον.

Στη συνέχεια, γνωρίζοντας τις ανάγκες της μελισσοκομίας, κατασκευάσαμε μηχανήματα και εξαρτήματα κατάλληλα για τον επαγγελματία μελισσοκόμο ξεπερνώντας τα προβλήματα των προηγούμενων γενιών από την έλλειψη εξοπλισμού.

Το 2005, μέσα σε μια καινούρια έκταση 50 στρεμμάτων, δημιουργήσαμε με αγάπη και μεράκι μια σύγχρονη μονάδα εργαστηρίου, έκθεσης, παραγωγής μελισσών, κερυθρών, μελισσοτροφών, μηχανημάτων και εξαρτημάτων, συγκεντρώνοντας έτσι όλες μας τις δραστηριότητες με σκοπό να ικανοποιήσουμε πλήρως τις ανάγκες των πελατών μας, και στην ποιότητα και στις τιμές. Θα χαρούμε να σας δεχτούμε στους χώρους μας.


Οι δραστηριότητες μας


Κηρήθρες

Στις εγκαταστάσεις μας, μια από τις δραστηριότητές μας είναι η παρασκευή κηρήθρων. Κατόπιν ραντεβού μας φέρνετε το κερί και σας παραδίδουμε έτοιμες κηρήθρες στα γραμμάρια που επιθυμείτε. Παρασκευάζονται με νέο αυτόματο και σύγχρονο μηχάνημα.

Ανακύκλωση κηρήθρων

Τις παλιές κηρήθρες, αντί να τις πετάξετε μπορείτε να τις φέρετε σε εμάς. Τις λιώνουμε, καθαρίζουμε το κερί και φτιάχνουμε καινούριες. Αυτός είναι ένας τρόπος ανακύκλωσης.

Τροφές

Με νέα και σύγχρονα μηχανήματα, κατασκευάζουμε μελισσοτροφή (βανίλια) ή ζυμωτή ή ό,τι άλλη τροφή εσείς θέλετε, αυθημερόν.